14 octombrie 2019
Posted by

Cum se face corect amorsarea peretilor?

In cazul in care nu doresti sa angajezi un profesionist pentru lucrarile de finisare ale casei sau daca pur si simplu doresti sa cunosti detaliile tehnice, este foarte important sa stii pasii pe care trebuie sa ii urmezi dupa tencuirea peretilor:

Pregatirea suprafetei:
Suprafetele proaspat tencuite sau din beton nou se vor vopsi doar dupa uscarea si intarirea lor complet (aproximativ 4 saptamani). Suprafata se desprafuieste si se curata de rugina, uleiuri, grasimi, ceara si alte impuritati. Se indeparteaza stratul de vopsea sau tencuiala neaderenta. Eventualele pete de mucegai se trateaza cu un produs adecvat (vezi Antimuffa KKK – concentrat antimucegai). Fatada cladirilor noi se va vopsi doar doupa trecerea unui sezon de incalzire. De asemenea, asigurati-va ca produsele folosite sunt din aceeasi sarja de productie, pentru intreaga suprafata. In cazul in care lucrul cu sarje de productie diferite este inevitabil, se recomanda omogenizarea in acelasi vas a intregii cantitati de produs, ce urmeaza a fi folosita. Eventualele fisuri, crapaturi sau alte defecte de suprafata se niveleaza cu un produs adecvat (se poate folosi chit de reparatii Polistuck chit Pasta). Ariile lucioase se vor asperiza prin slefuire.

Pregatirea amorsei:
Se alege o amorsa potrivita pentru suprafata dorita – perete interior sau exterior. Fiecare amorsa, indiferent de producator, vine cu o fisa tehnica unde sunt oferite instructiuni de diluare si aplicare. Amorsa se aplica in 1-2 straturi, in functie de gradul de absorbtie al suprafetei, folosing bidineaua sau trafaletul / rola. Se lasa un timp de uscare de 6-8 ore, in functie de recomandarile producatorului, inainte de aplicarea celui de-al doilea strat.
Daca peretele are grad mai ridicat de absorbtie, primul strat de amorsa se aplica mai diluat, iar al doilea strat mai concentrat.
De la producatorul italian CP Italia, recomandam amorsa Isocasa pentru pereti interiori si Isoacryl pentru pereti exteriori. Ambele produse au o putere de legatura ideala pentru a izola si a consolida suprafetele constructiilor, atat a celor vechi cat si a celor noi, inainte de aplicarea dispersiilor si acoperirea fatadelor. Isocasa este potrivita inclusiv pentru amorsarea peretilor cu huma sau var stins, avand o aderenta foarte ridicata pe acest tip de suprafata. De asemenea, nu necesita curatarea peretilor de stratul de huma sau var.
La 6-8 ore de la uscarea celui de-al doilea strat de amorsa, se poate aplica primul strat de vopsea lavabila sau superlavabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Consiliere tehnica

Transport gratuit in Bucuresti

CULORARE IN APROAPE ORICE NUANTA

OFERIM APLICATORI LA CERERE

Back to Top
0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi in magazin