16 aprilie 2020
Posted by

Tendințele în materie de design interior se schimbă de la an la an. Dacă în trecut sfatul specialiștilor era să optăm pentru culori naturale, pastelate, anul acesta accentul se pune pe culori puternice. Însă, când vine vorba de vopsitul pereților cu vopsea lavabilă, care înseamnă o schimbare de decor extrem de mare, alegerile trebuie făcute cu mult tact.
Daca va intrebati ce inseamna o vopsea lavabila buna, noi suntem de parere ca aceasta ar trebui sa indeplineasca cateva aspecte si anume: sa improspateze aspectul locuintei, sa acopere peretii intr-un mod impecabil, sa ofere beneficii si in ceea ce priveste igiena unei case, sa fie usor de aplicat, sa aiba o aderenta ridicata la suport (glet, tencuiala, gips carton) etc.
In cazul in care aveti nevoie de o vopsea lavabila pentru bucatarie sau baie, este important sa alegeti o vopsea cu proprietati anti-bacteriene si anti-igrasie.

▪️ Galben, portocaliu și roșu sunt culori calde. Culorile opuse pe roata culorilor precum violetul, movul sau purpuriul și albastrul sunt culori reci.
▪️ Culorile deschise precum albul sau cremul creează senzația de aerisit, spațios, fiind folosite pentru a îndepărta senzația de îngust și întunecat și de a crea senzația de spațios și luminos.
▪️ Albastrul deschis crează impresia de prospețime, stare de bine și relaxare. Albastrul deschis dă senzația de aerisit, curat, luminos.

Culorile sunt asociate diferitelor stări sau emoții, având și efecte psihologice destul de puternice. În decorarea casei este foarte important modul nostru de a reacționa la diferite culori, procesul corect de îmbinare al acestora putând asigura confortul și buna dispoziție.
Culoarea anului 2020 este Classic Blue (albastru clasic), care va apărea în case peste tot în noul an. „Sugestiv al cerului la amurg, calitățile liniștitoare ale gândirii [albastru clasic] evidențiază dorința noastră pentru o bază sigură și stabilă pe care să ne construim pe măsură ce trecem pragul într-o nouă eră”, au spus specialiștii Pantone, brandul care a desemnat culoarea acestui an.

In cazul in care zugravesti o locuinta deja mobilata, este foarte important sa tii cont de culorile mobilierului atunci cand le alegi pe cele pentru pereti.
In cazul in care corpurile de mobila au nuante neutre si versatile, nu vei avea restrictii in privinta vopselei lavabile pentru pereti, insa daca mobilierul este in culori aprinse, trebuie sa stabilesti armonia si in functie de acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Consiliere tehnica

Transport gratuit in Bucuresti

CULORARE IN APROAPE ORICE NUANTA

OFERIM APLICATORI LA CERERE

Back to Top
0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi in magazin